Az Exotec SKYPOD rendszere

Ez a kiskereskedelmi kommissiózó megoldás kiemelkedő teljesítményt nyújt a piacon, rugalmas és teljesen adaptálható az ügyfél igényeihez. Mitől különleges? A rendszer méretezése figyelembe veszi a rendelkezésre álló területet és a tárolási igényt. Ez rendkívül alkalmazkodóvá teszi a raktár és gyár specifikációihoz, egyúttal a jövőbeni bővítés, szakaszosítás is könnyebben tervezhető.

4 m/s sebességgel dolgozik

30 kg-ig terhelhető

3 dimenzióban mozog

Adaptálható a növekedéshez

A Skypod rendszer előnye, hogy képes alkalmazkodni az elvárások változásaihoz. Raktárakban csúcsidőszakokban megnő az igény a kapacitás fokozására– ilyen esetben elég új robotokkal bővíteni a rendszert.

Az állványok alkalmazkodnak a raktár kialakításához, így a rendszer képes a terület maximális kihasználására. A méretezés alapterület és belmagasság alapján történik. Az akár 12 m magasságig építhető állványokon függőlegesen mozgó robotokkal a tárhely három dimenzióban maximálisan kihasználható, a sűrűség így akár ötszöröse is lehet a hagyományos polcos komissiózásnak.

Minden árut kifejezetten Exotec robotokra tervezett és szabványosított tárolókban lehet elhelyezni, amelyek mindegyike azonosítva és regisztrálva van az ASTAR vezérlő adatbázisában.

A tárolók két méretben, 220 és 320 mm-es változatban kaphatók, és 2/3/4/6/8 rekeszre szakaszolhatók.

Az automatizált áruátvételhez az Exotec kifejlesztett egy tálcát, amely robotjaikhoz illeszthető, és 600 x 400 x 400 mm-es dobozok tárolására alkalmas.

A Skypodok flottaként funkcionálnak, segítve a dolgozókat a rendelések gyorsabb összekészítésében. A robotok folyamatosan kapnak feladatokat, utasításokat, amelyeket programozásuk alapján képesek priorizálni.

A Skypicker csuklós kar akár 2 kg súlyú tárgyakat is képes mozgatni, közel 7 km/h-ás sebességgel. Lehetővé teszi négy rendelés egyidejű elkészítését és a következő állomásra történő továbbítását a kézi komissiózású vagy csomagolású megrendelés teljesítéséhez. A Skypickert az ASTAR szoftver vezérli zárt és védett környezetben, amely garantálja a kezelők biztonságát. Az ASTAR szinkronizálja a csuklós kart a raktárban működő robotokkal, és meghatározza, hogy melyik tárolót küldje a komissiózó állomásra.

Racking

  • Teljesen statikus, egyszerű állványokból és tárolókból épült
  • Tárolórendszer 12 méter magasig
  • Rekeszek (650x450x220/320/420 mm) és tálcák

Skypod Robot

  • Teherbírás 30 kg
  • Sebesség: 4 m/s mozgás, 1 m/s emelkedés
  • Útmutató: LiDAR szkenner

Munkaállomás

  • Állomás
  • Rendelésmozgató
  • Skypicker
  • Tároló interfész