Automata szortírozás

Az automata szortírozás rendszerek kiválóan alkalmas nagy készletmozgású e-kereskedelmi raktárak és magas áteresztőképességű logisztikai központok működési hatékonyságának növelésére. Gyors befektetés-megtérüléssel telepíthetők és az üzleti igényekhez igazodva bármikor rugalmasan bővíthetők. Teljes raktárautomatizáláshoz képest jellemzően alacsonyabb induló beruházás szükséges hozzá.

Videó lejátszása

Alacsonyabb induló beruházás

Teljesen automatizált folyamatirányítás

Szakaszos telepítés az üzleti igényekhez igazodva

A robotizált szortírozó megoldások akár 10-szer hatékonyabbak a manuális munkavégzéshez képest, emellett jelentősen csökkentik a munkaerőköltségeket, segítenek a munkaerőhiány fedezésében, illetve kevesebb helyet igényelnek. Teljesen automata navigációjukkal bármely raktári környezetben tudnak dolgozni.

Az automata szortírozó rendszerek könnyen skálázhatók a növekvő igényeknek megfelelően. Ha a termelés vagy a szállítás mennyisége növekszik, egyszerűen hozzá lehet adni további robotokat vagy szortírozó állomásokat a folyamat felgyorsítására. Majd kivenni azokat, amennyiben a rendelésmennyiség nem indokolja nagy mennyiségű robotflotta tartását. Az új elemek gördülékenyen és könnyedén hozzáadhatók a rendszerhez, különösebb módosítás, fejlesztés nélkül.

Ideális olyan nagy forgalmú raktárakba, logisztikai központokba (3PL), amelyek költséghatékony és pontos rendeléskezelést, cross-dockingot és visszáru kezelést igényelnek. Az automatizált válogató megoldás segít kielégíteni a gyakoribb, azonban kis tételszámú rendelések iránti növekvő keresletet is, miközben javítja az elosztási műveletek általános hatékonyságát. Pontosságával csökkenti a szortírozási folyamatban a felesleges megfogások számát.

A put wallok, a tároló- és készletezőegységek, a ládás tároló rendszerek moduláris állványszerkezettel rendelkeznek, amely az egyedi működési igények és a terület adottságai alapján további kiegészítőkkel bővíthető, például extra modulokkal, robotokkal, tárolókkal és portokkal. A hagyományos fali válogatás alternatív megoldása, amely növelheti a hatékonyságot anélkül, hogy növelné a munkaerőigényt.