Automata anyagmozgatás

Az automata anyagmozgatási megoldások lerövidítik a raktári dolgozó által rendszeresen megtett napi távolságot, nagy fizikai terhet levéve a humán munkaerőről. A viszonylag rövid időn belül implementálható anyagmozgató robotok a mozgatási hatékonyságot és pontosságot legalább 50%-kal képesek növelni valamennyi raktárban és logisztikai központban – rövidítve a teljesítési időt, javítva a munkavégzés hatékonyságát.

Videó lejátszása

Mindössze 2-4 hetes implementálási ciklus

ROI akár 1 éven belül

Rendkívül rugalmas, bármilyen környezetbe telepíthető

Nincs szükség a környezet módosítására: a botok fejlett QR kódos és LIDAR szenzoros navigációval önállóan haladnak a raktártérben, automata akadálykerüléssel biztonságosan közlekednek – és képesek együtt működni a humán munkaerővel. Kiválóan alkalmas összetett ember-robot interakciót igénylő helyzetekhez.

Az automata anyagmozgató rendszerek segítenek minimalizálni a raktári baleseteket és csökkenti a dolgozóra háruló fizikai terhet, ezzel növelve a munkavégzés biztonságát. A robotok mellett tevékenykedő humán munkaerőnek nem kell veszélyes területeken (magas polcokon) vagy nehéz terhekkel (nagy méretű és súlyú árukkal) dolgoznia. Ez javítja a munkahelyi egészséget, a dolgozók jóllétét és csökkenti a sérülések kockázatát.

A robotizált megoldásokhoz kapcsolt automata raktármenedzsment rendszerekkel valós időben nyomon követhető a tárolt termékek állapota, mozgása és útvonala. Emellett a folyamatosan frissített készletinformációk javítják a készletkezelést, és segítik az áruk pontosabb kezelését, a jobb, adatalapú döntéshozatalt és információt adnak az optimálisabb raktári elrendezéshez – például az adatok alapján könnyebben elérhető helyre viszi a gyakrabban mozgatott árut.

A robotok gyorsabban és hatékonyabban tudják mozgatni a készletet a raktárterületen. Az emberi munkaerőnél nagyobb sebesség és a folyamatos működési képesség révén a feladatok elvégzése gyorsabb és kevesebb időt vesz igénybe. A robotok rendkívül pontosak és megbízhatóak. Ez csökkenti a hibák és a tévedés lehetőségét, amelyek jelentős hatással lehetnek a raktári működésre, a termékek nyomon követésére és a végfelhasználó elégedettségére.